Saturday, July 13, 2024
spot_img
61. Festival Zabavne Glazbe SplitVeliki broj pristiglih pjesama za ovogodišnji Split

Veliki broj pristiglih pjesama za ovogodišnji Split

„Stručni žiri Splitskog festivala ima težak zadatak. Preko 300 skladbi natječe se za 61. izdanje kultnog festivala!“
Da su splitske Prokurative i dalje najpoželjnije mjesto za predstavljanje novih pjesama nije tajna. Potvrđuje to i činjenica da je ove godine na natječaj prijavljeno preko 300 skladbi od kojih će one najbolje biti izvedene na 61. Splitskom festivalu.
Sudeći prema brojci prijavljenih skladbi, glazbenici su tijekom proteklog razdoblja radili punom parom u tami njihovih studija kako bi bili što dotjeraniji i uhu ugodniji za povratak na pozornicu.

Umjetnički žiri u sastavu Eduard Gracin, voditelj glazbene redakcije Radio Splita, Katarina Perišić, glazbena urednica Radio Dalmacije,  profesor Nenad Šiškov, skladatelj, producent i aranžer, profesor Jasminko Šetka, Jelena Vlačić glazbena urednica Narodnog radia te skladatelj i direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš, je pred sobom imao težak zadatak. U mnoštvu kvalitetnih skladbi (i izvođača) odabrati 20-ak najboljih koje(i) će se natjecati za nagradu žirija i publike na ovogodišnjem festivalu dalmatinske pisme pravi je izazov.
Vijećanje je još uvijek u tijeku, obzirom da stručni žiri preslušava preko 900 minuta kvalitetnih skladbi, a mjesta ima za 20-ak brojeva na Splitskom festivalu 2021.!

Kultni festival koji je kolijevka glazbe u Hrvatskoj, ali i regiji, i ove godine imat će reprezentativne izvođače čije će pjesme stajati uz bok svevremenskim hitovima koje je Splitski festival iznjedrio tijekom brojnih godina održavanja.
Osim etabliranih imena, na sceni Splitskog festivala priliku za predstavljanje dobit će i mlađi izvođači.
Još uvijek se čeka „bijeli dim“ iz organizacije Splitskog festivala po pitanju odabranih skladbi.  Službene informacije bit će objavljene na našim kanalima.
Činjenica je da je glazbenu industriju potisnula aktualna epidemija korona virusa, no to nije slučaj i sa Splitskim festivalom koji je unatoč strogim epidemiološkim mjerama uspio održati i prošlogodišnje, jubilarno 60. izdanje.

Pomno je planirano i 61. Izdanje Splitskog festivala koje će se publici približiti na inovativan način o čemu  će uskoro biti objavljeno više informacija.

Prethodni članakPetar Grašo o Splitskom festivalu
Sljedeći članakAkreditacije
Povezani članci

NAJČITANIJI