Sunday, May 19, 2024
spot_img
61. Festival Zabavne Glazbe SplitNajaveNatječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na festivalu zabavne glazbe Split...

Natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na festivalu zabavne glazbe Split 2022

 

N A T J E Č A J

ZA NOVE SKLADBE KOJE ĆE BITI IZVEDENE NA FESTIVALU ZABAVNE GLAZBE

SPLIT 2022.

                                                                                                                            Uvjeti

1. Skladbe upućene na Natječaj moraju se temeljiti na izvorištima dalmatinskog (mediteranskog) melosa kao zabavna pjesma ili kao pjesma slobodnog glazbenog oblika, uz korištenje sredstava i postupaka svojstvenih suvremenoj zabavnoj, pop, rock ili folk glazbi.

2. Autori su dužni voditi računa o kvaliteti stihova, jer se glazba i stihovi ocjenjuju kao jedinstveno djelo. Stihovi mogu biti pisani na čakavskom dijalektu i standardnom književnom jeziku.

3. Autor je dužan dostaviti:

– naziv skladbe,

– ime i prezime autora s točnom adresom te kontakt informacijama,

– ogledni kvalitetni snimak + tekst na e-mail.

4. Skladbe koje selekcijska komisija odabere izvest će se na Festivalu zabavne glazbe Split, koji će se održati od 01. do 03srpnja  2022. godine na Trgu Republike u Splitu, uz festivalski orkestar i pjevanje uživo.

5. Natječaj je otvoren do 31ožujk2022. godine, a radovi se dostavljaju isključivo na e-mailnatjecaj@splitskifestival.hr (mp3 + tekst)

6. Slanjem skladbi na natječaj autori jamče da skladbe nisu ranije objavljene, javno izvođene i da su isključivi nositelji autorskih prava. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost i nanesenu štetu snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja odabranih skladbi.

7. Autori odabranih skladbi dužni su prihvatiti sugestije u glazbi i stihovima ako to organizator iz umjetničkih i programskih razloga bude zahtijevao.

8. Autori odabranih skladbi obvezuju se potpisati s organizatorom nakladnički ugovor, ukoliko to ne naprave organizator pridržava pravo diskvalificirati predmetne skladbe.

9. Slanjem radova na natječaj autori prihvaćaju sve natječajne uvjete i prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe tiska u notnom izdanju, prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i TV te da ta prava prenese na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.

Informacije:e-mail: dalmacijakoncert@dalmacijakoncert.hr

www.splitskifestival.hr

https://m.facebook.com/splitskifestivalzabavneglazbe/

Prethodni članakUvijek zabavno!
Sljedeći članakIN MAGAZIN
Povezani članci

NAJČITANIJI