Wednesday, July 28, 2021
spot_img
61. Festival Zabavne Glazbe SplitAntonia Dora Pleško:"Pismu za Splitski festival naučila sam u pet minuta, a...

Antonia Dora Pleško:”Pismu za Splitski festival naučila sam u pet minuta, a želim nagradu kako bih ponovno mogla otpjevati pjesmu jer je prva izvedba za mene samo zagrijavanje.”

Jedna od preko 300 skladbi koja je izabrana za ovogodišnji, 61. Splitski festival je i pjesma “Srce na dlanu” Antonie Dore Pleško za koju je glazbu i stihove napisao Ante Pecotić.

Antonia Dora je otkrila kako ova pjesma nije bila prvi izbor za ovogodišnje izdanje festivala.
“Trebala je ići totalno druga pisma, koja mi je bila super. Naravno, dogodilo se i to da smo se Ante Pecotić i ja krivo razumili, što i nije prvi put. Nastala je cila “gongula” oko toga te se ispostavilo da je on meni totalno drugu pismu tija dat. Ja kad sam čula tu pismu,”Srce na dlanu”, zaljubila sam se!
Rekla sam da mi je pošalje i da za pet minuta mogu naučit. Nakon doslovno pet minuta ušla sam u studio i snimila je!
Kad pjesmu zavolim i osjetim, nakon prvog slušanja je znam. Stvarno ono sluhist sam i volim dobru glazbu. Tako sam snimila pismu za koju smo zapravo prije par godina snimili intro. Zaboravili smo na tu “stvar”, a jedna je od mojih najdražih.”
ushićeno je ispričala Antonia Dora kojoj ovo nije prvo pojavljivanje na bini Prokurativa.

Sigurnost u sebe talentirana glazbenica koju od malih nogu uz ime veže epitet “čudo od djeteta”, uvijek je imala pa tako i u iščekivanju rezultata natječaja za ovogodišnje festivalsko izdanje.
” S obzirom na pjesmu, nadala sam se da će proći jer znam da je tu ekipa kvalitetnih glazbenika koji ocjenjuju pjesme isključivo prema kvaliteti. Naravno da sam se iznenadila prolaskom, uvik se iznenadim! Ovo mi je drugi Splitski festival, ali ajmo reći treći po redu jer sam prošle godine nastupala na Retrospektivi tako da uzbuđenja ne nedostaje. Mislim da je pjesma baš pogođena za Splitski festival.
Jedva čekam stat na tu binu.”

Sa bine na Prokurativama će tako u srpnju, Antonia Dora, pjesmom poslati važnu poruku.
“Ovo je jedna pjesma bez dokazivanja, bez deračine, bez ičega, ovo je jednostavno jedna predivna pjesma za koju smatram da se može u njoj pronaći svaka žena. Općenito i svaka osoba jer je pjesma lijepa. Pjesma je ljubavna ali nije “klišej”, ima stvarno lijepu poruku. Znam da ću bit obučena u bijelo, jer mi to baš nekako priliči ove godine na Splitskom festivalu, bar sam tako ja osjetila.Za sve ostalo šta dođe u tom trenutku na pozornici, doć će.. prepustit ću se trenutku, ne smijem puno govoriti jer ću odati sve!”

Odala je pak da u Splitu treme-nema.
“Čisto sumnjam da će biti treme, jer stvarno nemam problem s njom na Splitskom festivalu. Ne znam zašto, ne mogu to objasnit! Tipa na zagrebačkom sam imala grč i svašta nešto. Drugačije je to kad si u svom gradu i među svojim ljudima. Ipak ih viđaš po eventu i svim ostalim događajima. To je to, nadam se da će tako ostati i u buduće. Splitski festival je u biti moja najveća ljubav, mislim da je isto za svakoga tko dolazi iz Splita. To je moj teritorij, nešto di se ja osjećam najbolje, ajmo reć na mom terenu!”

Ova mlada, talentirana glazbenica koja je pobrala pohvale diljem svijeta zbog svojih volkalnih, ali i glumačkih sposobnosti, istaknula je kako je “guštat” i u sedmodnevnom programu na Rivi koji će biti uvertira u 61. Splitski festival na Prokurativama.
“Mislim da je super šta je Tomislav Mrduljaš odlučija to napravit kao jedan događaj koji će trajat tjedan dana, to nikad se nije događalo. Volila bi da i mladi zavole Splitski festival kao što ga stariji vole i da to svate kao jedan “cool” događaj ljeta.Čula sam da će tu biti štandova, gastronomije,svirki i mnoštvo toga.
Prva sam koja će tu uživat. Drago mi je što će ljudi na Splitski festival zbog ovoga gledat na drugi način, odnosno kao veliku stvar što i jest.”

Unatoč brojim priznanjima i nagradama koje je osvojila, a otkrila nam je i nada li se jednoj nagradi sa Splitskog festivala. Naime, 2019. godine, na 59. Splitskom festivalu osvojila je nagradu za najbolju interpretaciju pjesme.
” Mislim, ne znam što reći,općenito, u životu, na to pitanje. Mislim da svatko tko ide na nešto tako očekuje nagradu. Osvojila sam već za najbolju interpetaciju i ta jedna mi je ko` sto nagrada. Osvojila ili ne osvojila nagradu bit ću presritna šta sam imala priliku bit na pozornici. Ustvari najgore mi je kad otpivam pa bi tila osvojit nagradu samo da još jednom otpivam jer se na prvom nastupu tek zagrijem! Sve je u rukama tog trenutka koji će brzo doći!”

Ono što je sigurno, Antonia Dora od početaka svoje karijere , još kao devetogodišnja djevojčica, oduševljava sve svojim raskošnim vokalom i karakterom, a nema sumnje da će upravo ona biti predvodnica mladih snaga na kojima će Splitski festival dočekati svoja buduća izdanja. Ostaje za vidjeti kakav spektakl Antonia Dora priprema za binu na Prokurativama!

Povezani članci

NAJČITANIJI