Friday, March 24, 2023
spot_img
61. Festival Zabavne Glazbe SplitOmiljeni dalmatinski glazbenik, Tedi Spalato, na 61. Splitskom festivalu s pjesmom “Srce...

Omiljeni dalmatinski glazbenik, Tedi Spalato, na 61. Splitskom festivalu s pjesmom “Srce u koroti”

Prva misao na spomen Tedija Spalata zasigurno asocira na tihe dalmatinske šansone s intimnim poetskim tekstovima. Kantautor dalmatinske zabavne glazbe, Tedi Spalato, jedan je od omiljenih dalmatinskih glazbenika, a ujedno i jedno od najvećih imena hrvatske glazbene scene, kao i samog Splitskog festivala još od 80-ih godina kada se prvi put i predstavio široj javnosti.

“Sve ću preživit”, “More snova”, “Dalmatino povišću pritujena”, “Vidi li se šta odozgar” neki su od njegovih mnogobrojnih hitova, a kroz glazbeni put, Tedi Spalato, ostvario je i suradnje s nekima od najvećih glazbenika poput Olivera, Gibbonija i njegovog oca Ljube Stipišića, Meri Cetinić, Tomislava Bralića i brojnim drugima.

Pobjedio je na 59. Splitskom festivalu, a možda i ove godine pridobije naklonost publike, odnosno žirija svojim jedinstvenim glazbenim izričajem kojeg brojni opisuju kao spoj klasične dalmatinske pisme, šansone, jazz-a i world music elemenata.

Povezani članci

NAJČITANIJI