Tuesday, December 5, 2023
spot_img
61. Festival Zabavne Glazbe SplitSvečano potpisivanje Ugovora zlatnog sponzora Splitskog festivala

Svečano potpisivanje Ugovora zlatnog sponzora Splitskog festivala

SPLITSKI FESTIVAL – TRADICIJA DUGA 61 GODINU 

U finalnoj smo fazi priprema za 61. Splitski festival, svakako jednog od najvažnijih manifestacija grada Splita uopće, koji je kroz šezdesetgodišnju povijest postao važan i neizostavan glazbeni „timbar“ hrvatske glazbene i kulturne baštine. Kao etablirana kulturna manifestacija, svojom prepoznatljivošću, dostojno i uzvišeno prezentira hrvatsku glazbu kroz svoje festivalske uspješnice širom domovine, regije i svijeta.

Ovogodišnji festival razlikovat će se od prijašnjih zbog novog koncepta kojim festivalska vrata otvaramo cijelom gradu.

Dosadašnja tri festivalska dana sada će biti obogaćena s brojnim događanjima, raznim glazbeno zabavnim sadržajem, na najatraktivnijim lokacijama kao što su splitska Riva, Peristil i Prokurative počevši od subote 03.07. pa sve do nedjeljnog koncerta 11.07.2021.

EKSKLUZIVNI KONCERT OTVARANJA 61. SPLITSKOG FESTIVALA – HRVATSKA GLAZBENA DIVA DORIS DRAGOVIĆ

Ove godine organizator je, imajući u vidu visoku razinu cijele organizacije ovogodišnje manifestacije, ekskluzivni koncert otvorenja 61. Splitskog festivala stavio u vrhunsku razinu produkcije, a glazbena diva kao što je Doris bio je prvi izbor za otvaranje ovogodišnjeg Splitskog festivala. 

Ekskluzivni koncert otvaranja 61. Splitskog festivala nastupom hrvatske glazbene dive Doris Dragović održat će se u četvrtak 8.7.2021. godine s početkom u 21:30h.

Upravo je OTP banka i ove godine prepoznajući novi koncept Festivala, unatoč godini koja je i u životnom i poslovnom smislu pred sve stavila velike izazove, ostala uz Splitski festival podupirući nastavljanje jedne od najljepših splitskih tradicija.

Prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora, Zvonimir Akrap član Uprave OTP banke je istaknuo: „Iako smo davno postali nacionalna banka s razvijenim poslovanjem u cijeloj Hrvatskoj, ovdje su naši korijeni i želja nam je da i nadalje potičemo i pomažemo pozitivna zbivanja, događanja i naravno tradicije ovoga grada. Splitski festival je isto tako već odavno pokazao veliki značaj ne samo za Split, nego i za cijelu Hrvatsku, te nam je veliko zadovoljstvo i ove godine podržati održavanje jednog ovakvog događanja.“ 

Prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora, Tomislav Mrduljaš direktor Dalmacija koncerta, organizatora Splitskog festivala se prigodnim riječima zahvalio: „ U najtežim gospodarskim trenutcima imali smo dovoljno hrabrosti i vizije napraviti jednu novu priču u kojoj po prvi puta Splitski festival širimo izvan kolonada Prokurativa, na prostore grada, poput Rive, Peristila, Trga Gaje Bulata, sa željom da cijeli grad uživa zajedno sa gostima, a kada je najteže, tu su i najbolji da pomognu, upravo poput OTP banke koja je uvijek uz nas i koja nam je, poput pravog prijatelja, dala značajno ruku kada je bilo najteže.“

NOVI „TIMBAR“ FESTIVALA

Ovogodišnje izdanje Splitskog festivala po mnogo čemu će se razlikovati od prethodnih.

Ove godine smo posebno ponosni na to što ćemo po prvi puta festivalsko ozračje raširiti izvan okvira Prokurativa (tri dana od 8. do 10.7.)  gdje se tradicionalno održava desetljećima. Uključit ćemo i druge dijelove gradske jezgre Rive (9 dana od 3.7. do 11.7.), te Peristila (4.7.), Trg Gaje Bulata (HNK) 7.7., a samu manifestaciju ćemo razviti na cijeli festivalski tjedan uoči samog festivala s bogatim sadržajem za sve građane, turiste i goste grada Splita.

Na taj način želimo dati novu dimenziju Splitskom festivalu koji će postati centralna manifestacija grada u srpnju, novi kvalitetan sadržaj, što nas ispunjava ponosom i profesionalnim zadovoljstvom.

Povezani članci

NAJČITANIJI