Saturday, May 18, 2024
spot_img
61. Festival Zabavne Glazbe SplitOvogodišnje izdanje Splitskog festivala po mnogo čemu će se razlikovati od prethodnih!

Ovogodišnje izdanje Splitskog festivala po mnogo čemu će se razlikovati od prethodnih!

Direkciju Dalmacija koncerta, organizatora jedne od najvažnijih glazbenih manifestacija u Hrvatskoj posjetila je ekipa In Magazina Nove TV za koju je direktor Splitskog festivala, Tomislav Mrduljaš ekskluzivno otkrio novosti koje će ove godine iznenaditi sve posjetitelje i ljubitelje glazbe.

Datum dvije revijalne i jedne finalne večeri je preciziran. Prokurative će ta tri dana sjati svojim najjačim sjajem i to tijekom manifestacije koja je svojom tradicijom ostavila neizbrisiv trag na glazbenoj sceni kroz desetljeća postojanja kao svojevrsni čuvar glazbene i kulturne baštine ovog podneblja.

PRIBLIŽAVANJE FESTIVALA CIJELOM GRADU

„Od 3. do 11. Srpnja festivalska događanja usmjerila bi se i na najpoznatiju gradsku promenadu – Rivu.  Prvenstveno želimo na neki način ponudit ljudima da se nakon cijele ove nesretne situacije s koronom jednostavno i malo opuste, ali i da pokažemo turistima i gostima našega grada, našu glazbenu tradicijsku baštinu kojom se neizmjerno ponosimo. Ove godine jako se veselimo kako će  ljudi festival sva zbivanja doživjeti i na Rivi samo na jedan drugačiji način. „  – izjavio je Mrduljaš za Novu TV.

U cjelodnevnim festivalskim događanjima koja će se obilježavati na Rivi svi će posjetitelji moći uživati u zabavnim sadržajima, ali i večernjim koncertima gdje će za mikrofon stati najpoznatija imena hrvatske glazbene scene. U organizacijskom smislu ove je godine ponovno podignuta ljestvica. Festivalske večeri obilovat će renomiranim izvođačima koji su, barem što se tiče prijava, jedva dočekali svoje nastupe pred publikom.

Mrduljaša i organizacijski tim itekako veseli nevjerojatno veliki broj prijavljenih pjesama visoke kvalitete.

„Prijavio se izuzetno velik broj naših najpoznatijih autora i pjevača, a mi ćemo kroz koji dan izvršit selekciju i odabrati 20-ak pjesama. Nažalost, ne možemo više, teško je od tristotinjak pristiglih radova odabrati njih dvadesetak, tj. manje od 10%, ali to su one, rekli bi kolege iz posla, slatke brige.“

Za otprilike dva mjeseca Split će napokon, ako nam prilike s koronom dozvole, obilovati glazbenim šušurom na koji smo navikli. U devet festivalskih dana koji će se odvijati na Rivi i tri glavna na Prokurativama uz svečani koncert otvorenja, večer retrospektive i veliko finale novih pjesama –  zabava će biti zajamčena. Više o novostima ovogodišnje manifestacije i porukama organizatora pogledajte u prilogu autora Hrvoja Krole za In Magazin Nove TV.

Povezani članci

NAJČITANIJI