Login

Poznate su pjesme i izvođači 60. Splitskog festivala koji će se održati početkom srpnja na splitskim Prokurativama. Na ovogodišnjoj jubilarnoj glazbenoj manifestaciji, uz večer novih skladbi na programu će biti i retrospektivna večer. Na Večeri novih skladbi Festivala zabavne glazbe Split zapjevat će, kao i obično, neka od najvećih imena glazbene scene, a priliku za osjetiti čari jedne od najljepših pozornica dobili su i mladi glazbenici i autori pred kojima je zasigurno uspješna karijera.

SKLADBE KOJE ĆE BITI IZVEDENE NA FZG SPLIT 2020.

Po abecednom redoslijedu

 1. BUDI ČOVJEK (Robert Grubišić-Robert Pilepić) IBRICA
 2. ČAROBNA STVAR (Neno Belan-Alka Vuica) NENO BELAN & ZORANA KAČIĆ ČATIPOVIĆ
 3. DOĐI, UZMI DUŠU (Marko Kutlić-Aleksandar Čubrilo) ADRIANA
 4. DUGO NISAM BIO MLAD (Goran Karan) GORAN KARAN
 5. FALI MENI ONA (Pero Kozomara-Sanja Tafra) JOLE
 6. IDEM JUGU SVOM (Hari Rončević) HARI RONČEVIĆ
 7. IZDALO ME MORE (Filomena Puljiz/Josip Grgantov-Filomena Puljiz) FILOMENA
 8. KAD DUŠA BOLI (Mladen Grdović-Nenad Ninčević) MLADEN GRDOVIĆ
 9. KAKO SAMO MATER ZNA (Tonći Huljić-Vjekoslava Huljić) LORENA
 10. MAKA MAKA (Pero Kozomara-Lući Tukić) KLAPA RIŠPET
 11. MENI TRIBA MIRNO MORE (Boris Oštrić) BORIS OŠTRIĆ & RIBARI
 12. NE ZAMIRI VILO (Tedi Spalato-Nenad Ninčević) TEDI SPALATO
 13. NEMA BOLJE (Ines Prajo-Arijana Kunštek) IVO PERKUŠIĆ
 14. NIJE DOVOLJNO (Marko Matijević Sekul/Maja Kolarić/Boris Kolarić) ČIVRO
 15. O TEBI OVISAN (Marko Tolja) MARKO TOLJA
 16. OSTAJEM TU (Vinko Barčot) TOMISLAV BRALIĆ & KLAPA INTRADE
 17. PISMA SPLITA (Želimir Škarpona/Dalibor Musap-Nedo Zuban) TENORI DALMACIJE
 18. PJEVA MI SE ALI NEMAM S KIM (Branimir Mihaljević-Nenad Ninčević) GIULIANO
 19. SAMO MI SE JAVI (Fedor Boić-Nenad Ninčević) ALEN NIŽETIĆ
 20. SVE DO KRAJA (Jasminko Šetka-Ružana Kovač) KLAPA PRASKA
 21. TO NE MOGU PODNIT (Darko Bakić) PETAR DRAGOJEVIĆ
 22. VOLI ME GODINAMA (Marija Mirković) FRAJLE
A+ R A-
Srijeda, 13 Lipanj 2012 13:57
Ocijeni
(1 Glas)

Mrduljaš najavio Splitski festival: Odabrati između 300 pjesama nije bilo nimalo lako

Izvor: Slobodna Dalmacija

Brojni su se splitski glazbenici danas pridružili Tomislavu Mrduljašu, direktoru 52. „Splitskog festivala“, na press konferenciji u hotelu „Radisson Blu“ kako bi podržali trodnevnu glazbenu manifestaciju koja će se održati 29., 30. lipnja i 1. srpnja na splitskim Prokurativama.

Đorđi Peruzović, Alen Nižetić, Nenad Vilović, Igor Brešan, Marko Pecotić Peco, Petar Dragojević..., a među njima i lanjska pobjednica Jelena Rozga koja kao da se pretplatila na osvajanje Grand Prix-a u rodnom gradu.

- Ako opet pobijedim?! Super, nitko sretniji od mene. Stvarno vjerujem u ovu pjesmu, malo je drugačija od „Bižuterije“. Htjeli smo se malo odmaknuti od svega toga, jako je zanimljiva stvar. Opet je, naravno, u pitanju ženski tekst, sve će se žene naći u njemu – kazala nam je prošlogodišnja pobjednica koja je nakon uspješnog festivalskog niza na Prokurativama i pjesama „Gospe moja“, „Bižuterija“, „Razmažena“, odlučila postati - „Solo igračica“.

- U životu o kojem pjevam ne dopuštam muškarcu da me razmazi, ne dam da mu budem bižuterija i ne želim se još uvijek udati. Još uvijek sam solo igračica, dok je u privatnom životu sve to nekako puno bolje... Ali u pjesmama još uvijek tražim onog pravog – s osmijehom je komentirala Jelena tematiku svojih hitova proizašlih iz radionice Vjekoslave i Tončija Huljića, ne skrivajući vjeru i u njihovu „Solo igračicu“ za čije predstavljanje na festivalu priprema poseban scenski nastup.

Baš kao i Jelena festivalska očekivanja gaji još 47 izvođača čije će pjesme ocjenjivati publika na Prokurativama i stručni ocjenjivački sud. Direktor Mrduljaš ustvrdio je kako mu posao nije bio nimalo lak kada je morao birati između 300-tinjak pjesama pristiglih na natječaj.

- Mislim da nije previše pjesama. Potrudili smo se izdići stepenicu više u odnosu na lanjsko festivalsko izdanje. Maksimalno se trudimo u ova teška vremena, pozivamo sve sponzore da nas podrže. „Splitski festival“ ima svoju snagu i mora opstati. Nadam se da će trajati još dugo tko god bio na njegovu čelu – izjavio je Tomislav Mrduljaš ističući kako je prilikom odabira pjesama osobito vodio računa da među njima bude puno onih čiji su autori i izvođači Splićani.

Publika na Prokurativama izabrat će dobitnika Grand Prix-a 52. „Splita“, a njezini će glasovi odlučiti i o većini sudionika završnice.

-  Šest finalista izabrat će žiri koji će ujedno proglasiti tri najbolje pjesme. Dodijelit ćemo i nagrade za aranžman, stihove, styling... – najavio je Tomislav Mrduljaš naglasivši kako će HTV prenositi finalnu večer, a u tijeku su pregovori i za obje izlučne.

Splitski duh bit će naglašen i u scenografiji Slavena Raosa jer je, kako je objasnio njezin autor, „ideja bila povezivanje festivala s pričom o Dioklecijanu“.

„Splitski festival“ moći će pratiti i slušatelji Hrvatskog radija, a svi koji njegove izvođače i pjesme uz pratnju orkestra žele gledati i slušati na Prokurativama ulaznice, po cijeni od 50 i 100 kuna, mogu nabaviti na svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima.

M. GORETA
Foto: Vojko Bašić / CROPIX

Ostavite komentar

Polja označena s zvjezdicom (*) su obvezna.

SF060 pokrovitelji web