Login

Poznate su pjesme i izvođači 60. Splitskog festivala koji će se održati početkom srpnja na splitskim Prokurativama. Na ovogodišnjoj jubilarnoj glazbenoj manifestaciji, uz večer novih skladbi na programu će biti i retrospektivna večer. Na Večeri novih skladbi Festivala zabavne glazbe Split zapjevat će, kao i obično, neka od najvećih imena glazbene scene, a priliku za osjetiti čari jedne od najljepših pozornica dobili su i mladi glazbenici i autori pred kojima je zasigurno uspješna karijera.

SKLADBE KOJE ĆE BITI IZVEDENE NA FZG SPLIT 2020.

Po abecednom redoslijedu

 1. BUDI ČOVJEK (Robert Grubišić-Robert Pilepić) IBRICA
 2. ČAROBNA STVAR (Neno Belan-Alka Vuica) NENO BELAN & ZORANA KAČIĆ ČATIPOVIĆ
 3. DOĐI, UZMI DUŠU (Marko Kutlić-Aleksandar Čubrilo) ADRIANA
 4. DUGO NISAM BIO MLAD (Goran Karan) GORAN KARAN
 5. FALI MENI ONA (Pero Kozomara-Sanja Tafra) JOLE
 6. IDEM JUGU SVOM (Hari Rončević) HARI RONČEVIĆ
 7. IZDALO ME MORE (Filomena Puljiz/Josip Grgantov-Filomena Puljiz) FILOMENA
 8. KAD DUŠA BOLI (Mladen Grdović-Nenad Ninčević) MLADEN GRDOVIĆ
 9. KAKO SAMO MATER ZNA (Tonći Huljić-Vjekoslava Huljić) LORENA
 10. MAKA MAKA (Pero Kozomara-Lući Tukić) KLAPA RIŠPET
 11. MENI TRIBA MIRNO MORE (Boris Oštrić) BORIS OŠTRIĆ & RIBARI
 12. NE ZAMIRI VILO (Tedi Spalato-Nenad Ninčević) TEDI SPALATO
 13. NEMA BOLJE (Ines Prajo-Arijana Kunštek) IVO PERKUŠIĆ
 14. NIJE DOVOLJNO (Marko Matijević Sekul/Maja Kolarić/Boris Kolarić) ČIVRO
 15. O TEBI OVISAN (Marko Tolja) MARKO TOLJA
 16. OSTAJEM TU (Vinko Barčot) TOMISLAV BRALIĆ & KLAPA INTRADE
 17. PISMA SPLITA (Želimir Škarpona/Dalibor Musap-Nedo Zuban) TENORI DALMACIJE
 18. PJEVA MI SE ALI NEMAM S KIM (Branimir Mihaljević-Nenad Ninčević) GIULIANO
 19. SAMO MI SE JAVI (Fedor Boić-Nenad Ninčević) ALEN NIŽETIĆ
 20. SVE DO KRAJA (Jasminko Šetka-Ružana Kovač) KLAPA PRASKA
 21. TO NE MOGU PODNIT (Darko Bakić) PETAR DRAGOJEVIĆ
 22. VOLI ME GODINAMA (Marija Mirković) FRAJLE
A+ R A-
Ponedjeljak, 28 Svibanj 2012 17:49
Ocijeni
(1 Glas)

Splitski festival: Picksiebneri pjevaju Tomi Bebiću, Rozga o sreći, a Vuco je - tajnovit

IZVOR: Slobodna Dalmacija
Goran Karan, Jelena Rozga, Danijela, Tomislav Bralić & Intrade, Zorica Kondža, Kemal Monteno, Libar... samo su neka od glazbenih imena s popisa 52. splitskog festivala, koji će se održati 29. i 30. lipnja te 1. srpnja na Prokurativama. Žiri Festivala zabavne glazbe izabrao je pjesme i izvođače koji će zapjevati pred splitskom publikom, vodeći računa o tome da se u nizu nađu provjereni akteri domaće glazbene scene, oni koji su dugi niz godina vezani uz Prokurative, a prilika je dana i mnogim debitantima. U za njih potpuno atipičnom okruženju tako će se prvi put naći i članovi zagrebačke country rock skupine “Picksiebner”, koji će na Prokurativama izvesti pjesmu “Galijoti”, posvećenu pokojnom Tomi Bebiću.

− Pjesma ima Tomin štih, a kako je on bio avangarda na festivalu, bit ćemo i mi. Zbog njega smo i odlučili sudjelovati... Uz tekst te pjesme koji će se naći u ovitku našeg novog albuma “Skladište duhana” bit će i Tomina slika s našom posvetom − kazao nam je Zoran Perić, pjevač grupe i jedan od autora “Galijota”, najavljujući izlazak albuma 6. lipnja. Član “Picksiebnera” veseli se dolasku na festival, premda će njemu i bendu, kroz smijeh dodaje, “društvo biti malo čudno, ali baš zato mu je drago”.

Bubnjar ‘Haustora’ i ansambl ‘Gulići’

Iz radionice Tončija Huljića na Split 2012. stižu pjesme “Poželi mi sreću” i “Ostavi me” u izvedbama prošlogodišnje pobjednice Jelene Rozge i “Magazina”, a još jedan uradak s potpisom bračnog para Huljić, naziva “Noć pretvoriš u dan”, izvest će Milan. Danijela Martinović pjevat će skladbu svojega dečka Petra Graše i Antonije Šole, na festival se vraća Gego, a među povratnicima je i Siniša Vuco, kojemu nije do komunikacije s medijima.

− Ne dajem izjave, di oću govorit, govorit ću, di neću, neću. Ne virujen ni da ću davati izjave na festivalu − kratko, ali ljubazno “otpilio” nas je kontroverzni glazbenik. Osim klape Sv. Florijan, pobjednika 50. izdanja Splitskog festivala, na Prokurative će ove godine i Martina Vrbos, Dražen Žanko, Giuliano, Zrinka, Saša Jakelić, Igor Cukrov, Alen Nižetić i klapa Friži, Igor Brešan, Đorđi Peruzović, Marko Pecotić Peco, Stefan Kokoškov & Kuzma i Shaka Zulu... Srđan Gulić, nekadašnji bubnjar “Haustora”, inače autor glazbe za film “Kenjac“, sa svojim će ansamblom Gulići izvesti autorsku skladbu “Katamarana“.

Posljednja izmjena Utorak, 29 Svibanj 2012 10:05

Ostavite komentar

Polja označena s zvjezdicom (*) su obvezna.

SF060 pokrovitelji web