Login

hep

N A T J E Č A J

ZA NOVE SKLADBE KOJE ĆE BITI IZVEDENE NA FESTIVALU ZABAVNE GLAZBE

SPLIT 2020.

Uvjeti

1. Skladbe upućene na Natječaj moraju se temeljiti na izvorištima dalmatinskog (mediteranskog) melosa kao zabavna pjesma ili kao pjesma slobodnog glazbenog oblika, uz korištenje sredstava i postupaka svojstvenih suvremenoj zabavnoj, pop, rock ili folk glazbi.

2. Autori su dužni voditi računa o kvaliteti stihova, jer se glazba i stihovi ocjenjuju kao jedinstveno djelo. Stihovi mogu biti pisani na čakavskom dijalektu i standardnom književnom jeziku.

3. Autor je dužan dostaviti:

– naziv skladbe,

– ime i prezime autora s točnom adresom te kontakt informacijama,

– ogledni kvalitetni snimak + tekst na e-mail.

4. Skladbe koje selekcijska komisija odabere izvest će se na Festivalu zabavne glazbeSplit, koji će se održati od 02. do 04. srpnja  2020. godine na Trgu Republike u Splitu, uz festivalski orkestar i pjevanje uživo.

5. Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2020. godine, a radovi se dostavljaju isključivo na e-mail: natjecaj@splitskifestival.hr  (mp3 + tekst)

6. Slanjem skladbi na natječaj autori jamče da skladbe nisu ranije objavljene, javno izvođene i da su isključivi nositelji autorskih prava. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost i nanesenu štetu snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja odabranih skladbi.

7. Autori odabranih skladbi dužni su prihvatiti sugestije u glazbi i stihovima ako to organizator iz umjetničkih i programskih razloga bude zahtijevao.

8. Autori odabranih skladbi obvezuju se potpisati s organizatorom nakladnički ugovor, ukoliko to ne naprave organizator pridržava pravo diskvalificirati predmetne skladbe.

9. Slanjem radova na natječaj autori prihvaćaju sve natječajne uvjete i prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe tiska u notnom izdanju, prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i TV te da ta prava prenese na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.

Informacije:

e-mail: dalmacijakoncert@dalmacijakoncert.hr

www.splitskifestival.hr

https://m.facebook.com/splitskifestivalzabavneglazbe/

A+ R A-

Jedra i Valovi Vaska Lipovca

E-mail Ispis PDF

Jedra i Valovi Vaska Lipovca

Nastojeći podignuti estetske kriterije na svim festivalskim razinama, 2005 godine smo na Splitu oblikovanje priznanja povjerili kiparu Vasku Lipovcu. Treba li spominjati, umjetniku koji je obilježio Split druge polovice 20. stoljeća, slikaru koji je bolje od svojih kolega osjećao i oslikao more, Mediteran, njegovu melodiju. Najboljima se i posrećilo da dobiju povoljni vjetar u Jedra, a onim jednako sretnima da budu poneseni Valovima uspješnice. Nastojali smo i „kipićima“ umjetničkih vrijednosti, prizvati zlatne godine festivala, baš kao što smo, što se glazbe tiče, nastojali motivirati umjetnike na kreaciju i umjetnički čin. Danas, kad se grad s razlogom digao na noge, želeći svom velikom umjetniku osigurati dostojan prostor za normalan „život“, dakle galeriju po mjeri djela, prisjećamo se razumijevanja i naklonosti umjetnika s kojim nas je dočekao, uvjeren kako shvaća naše inzistiranje na kakvoći, uvjeren u povoljan ishod po  kojemu mu djelo neće biti obezvrijeđeno. Zahvalni, danas ipak osjećamo kako Lipovčevi kipići najboljima dobivaju na vrijednosti, svjedočenjem koliko je duboko bio vezan za svoj grad i ovaj festival. Razni su umjetnici, pa i etablirani, kreirali tijekom pedesetgodišnje povijesti Splitskog festivala priznanja laureatima. Ova što će i ove godine ponajboljima doći u ruke jedinstvena su i neponovljiva. Tako jednostavna i obična, a posebna! Lipovčeva, zar ne?

SF058 pokrovitelji web