Login

hep

N A T J E Č A J

ZA NOVE SKLADBE KOJE ĆE BITI IZVEDENE NA FESTIVALU ZABAVNE GLAZBE

SPLIT 2020.

Uvjeti

1. Skladbe upućene na Natječaj moraju se temeljiti na izvorištima dalmatinskog (mediteranskog) melosa kao zabavna pjesma ili kao pjesma slobodnog glazbenog oblika, uz korištenje sredstava i postupaka svojstvenih suvremenoj zabavnoj, pop, rock ili folk glazbi.

2. Autori su dužni voditi računa o kvaliteti stihova, jer se glazba i stihovi ocjenjuju kao jedinstveno djelo. Stihovi mogu biti pisani na čakavskom dijalektu i standardnom književnom jeziku.

3. Autor je dužan dostaviti:

– naziv skladbe,

– ime i prezime autora s točnom adresom te kontakt informacijama,

– ogledni kvalitetni snimak + tekst na e-mail.

4. Skladbe koje selekcijska komisija odabere izvest će se na Festivalu zabavne glazbeSplit, koji će se održati od 02. do 04. srpnja  2020. godine na Trgu Republike u Splitu, uz festivalski orkestar i pjevanje uživo.

5. Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2020. godine, a radovi se dostavljaju isključivo na e-mail: natjecaj@splitskifestival.hr  (mp3 + tekst)

6. Slanjem skladbi na natječaj autori jamče da skladbe nisu ranije objavljene, javno izvođene i da su isključivi nositelji autorskih prava. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost i nanesenu štetu snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja odabranih skladbi.

7. Autori odabranih skladbi dužni su prihvatiti sugestije u glazbi i stihovima ako to organizator iz umjetničkih i programskih razloga bude zahtijevao.

8. Autori odabranih skladbi obvezuju se potpisati s organizatorom nakladnički ugovor, ukoliko to ne naprave organizator pridržava pravo diskvalificirati predmetne skladbe.

9. Slanjem radova na natječaj autori prihvaćaju sve natječajne uvjete i prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe tiska u notnom izdanju, prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i TV te da ta prava prenese na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.

Informacije:

e-mail: dalmacijakoncert@dalmacijakoncert.hr

www.splitskifestival.hr

https://m.facebook.com/splitskifestivalzabavneglazbe/

A+ R A-
Nedjelja, 01 Srpanj 2018 15:17
Ocijeni
(1 Glas)

VELIČANSTVENA RETROSPEKTIVNA VEČER KRSTE JURASA

U petak navečer održala se retrospektivna večer 58. Splitskog festivala pod nazivom “Dalmacija u mom oku“. Veličanstvena večer na Prokurativama bila je posvećena 73-godišnjeg Šibenčaninu Krsti Jurasu. Tako jer Juras postao treći “stihoklepac” kojemu je Splitski festival odao počast, nakon Momčila Popadić i Jakše Fiamenga.
koji je uživao u festivalskoj večeri iz prvog reda gledališta.

Uz antologijsku “Dalmacija u mom oku”, Juras je poznat kao autor stihova brojnih pjesama poput Dišperadun, Dite moje, Dobra ti večer mati moja, Dva su zrna grožđa, Ludo more, Ljubav je bol, Rodija se sin, Samo moru virujen, Šibenska balada, Tvoja barka mala, Vilo moja…

Jurasove pjesme na Prokurativama u petak navečer izvodili su Ivana Vrdoljak Vanna, Tomislav Bralić, Đani Stipaničev, Tedi Spalato, Meri Cetinić, Ibrica Jusić, Giuliano, Ivo Pattiera, Zorica Kondža, Branko Medak, Domenica&prijateljice

Večeras su se na pozornici mogle čuti i mlade snage poput Domenice i Mije Dimšić (Ta tvoja barka mala i Dva zrna grožđa), klape Contra i Sebenico ali i “veterani” Splitskog festivala.

Večer je završila veličanstvenom zajedničkom izvedbom “Dalmacija u mom oku”, a u očima publike za vrijeme ove pjesme bilo je puno suza…

Sjajna uvertira na sutrašnju završnu večer Splitskog festivala!

 

 

Ostavite komentar

Polja označena s zvjezdicom (*) su obvezna.

SF058 pokrovitelji web