Login

spf 2015-slika1

N A T J E Č A J

ZA NOVE SKLADBE KOJE ĆE BITI IZVEDENE NA FESTIVALU ZABAVNE GLAZBE

SPLIT 2016.

 

Uvjeti

1. Skladbe upućene na Natječaj moraju se temeljiti na izvorištima dalmatinskog (mediteranskog) melosa kao zabavna pjesma ili kao pjesma slobodnog glazbenog oblika, uz korištenje sredstava i postupaka svojstvenih suvremenoj zabavnoj, pop, rock ili folk glazbi.


2. Autori su dužni voditi računa o kvaliteti stihova, jer se glazba i stihovi ocjenjuju kao jedinstveno djelo. Stihovi mogu biti pisani na čakavskom dijalektu i standardnom književnom jeziku.


3. Autor je dužan dostaviti:

– naziv skladbe,

– ime i prezime autora s točnom adresom te kontakt informacijama,

– tri primjerka stihova,

– ogledni kvalitetni radni snimak na CD-u ili na e-mail.


4. Skladbe koje selekcijska komisija odabere izvest će se na Festivalu zabavne glazbeSplit 2016, koji će se održati 8., 9. i 10. srpnja  2016. godine na Trgu Republike u Splitu, uz festivalski orkestar i pjevanje uživo.


5. Natječaj je otvoren do 18. ožujka 2016. godine, a radovi se dostavljaju na adresu: Dalmacija koncert d.o.o., Trg Republike 1, 21000 Split, s naznakom (ZA NATJEČAJ FZG SPLIT 2016.), ili na e-mail: natjecaj@splitskifestival.hr (mp3 + tekst)


6. Slanjem skladbi na natječaj autori jamče da skladbe nisu ranije objavljene, javno izvođene i da su isključivi nositelji autorskih prava. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost i nanesenu štetu snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja odabranih skladbi.


7. Autori odabranih skladbi dužni su prihvatiti sugestije u glazbi i stihovima ako to organizator iz umjetničkih i programskih razloga bude zahtijevao.


8. Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 15 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja potpisati s organizatorom nakladnički ugovor, ukoliko to ne naprave organizator pridržava pravo diskvalificirati predmetne skladbe.


9. Slanjem radova na natječaj autori prihvaćaju sve natječajne uvjete i prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe tiska u notnom izdanju, prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i TV te da ta prava prenese na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.

Informacije:

Tel: +385 21 322 111, +385 21 322 233

e-mail: dalmacijakoncert@dalmacijakoncert.hr

www.splitskifestival.hr

A+ R A-
Nedjelja, 01 Srpanj 2012 11:26
Ocijeni
(2 glasovi)

DRUGA IZLUČNA VEČER (FOTOGALERIJA)

Dio atmosfere iz backstagea druge izlučne večeri..

 

 

Posljednja izmjena Nedjelja, 01 Srpanj 2012 11:41

Ostavite komentar

Polja označena s zvjezdicom (*) su obvezna.

pokro